onsdag 30 juli 2014

Bhutan - Världens första 100% ekologiska nation

Det finns de som inte tror att detta fungerar. Jag vet att det fungerar, om man gör på rätt sätt. De som lever längst på vårt jordklot odlar nämligen organiskt-biologiskt, tänker tex på Okinawa i Japan, där det bor flest 100-åringar i världen. 

Det moderna jordbruket dödar jorden. Inom föreningen FOBO, poängteras vikten av att mata jorden - inte grödorna. Och det är så sant, en frisk jord, ger friska växter, med högt näringsinnehåll. Aska, kol, stenmjöl, alger, tång gamla växter, gör att det blir bra miljö så att alla maskar, svampar och mikroorganismer trivs. Jorden måste vara LEVANDE för att kunna generera friska växter, med högt näringinnehåll.

Vårt storskaliga jordbruk förgiftar jorden med tungmetaller (slam från renhållningsverken), vi förgiftar med pesticider (växtbekämpningsmedel) tex vi förgiftar med insekticider, herbicider och fungicider, vi sprutar alltså gift mot svamp, mot ogräs och mot insekter. Vi glömmer att vi ska äta de här förgiftade växterna sen...


Vi är också dåliga på att tillsätta mineraler och spårämnen. Vilket leder till bristsjukdomar hos växterna och i slutändan hos oss. 


Bhutan - The World's First 100% Organic Nation

Var med i kampen för rätten till en giftfri planet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar