torsdag 8 augusti 2013

Värna om skog och hälsa - nej tack till GMO!

Monsantos genmanipulering går ut på att grödorna ska göras resistenta mot Monsantos växtgifter, som t.ex. Roudup och Agent Orange. Roundup har använts i jordbruket sedan 1974 och Agent Orange var det växtgift som användes i Vietnamkriget för att avlöva djungeln. 



Enligt vietnamesiska källor har 4,8 miljoner vietnameser utsatts för agent orange. Det har resulterat i 400.000 döda eller skadade och 500.000 barn födda med missbildningar.

Roundup har rapporterats ge genetiska skador hos djur och människor, med risk för minskad fertilitet, fler missfall, fosterskador och ökad risk för cancer och ADHD.


Läs mer på Kostdemokrati

Ungern har tagit krafttag mot det biotekniska storföretaget Monsanto genom att förstöra 1000 tunnland med majs, runt om i Ungern, där man odlat med genmanipulerade frön, enligt ställföreträdande minister, Lajos Bognar på Ungerns landsbygdsutvecklings-departement. Majsen har blivit nerplöjd men inget pollen har spridits från majsen, säger Bognar.

Till skillnad från många Eu-länder är Ungern ett land där genetiskt modifierade (GMO) frön är förbjudna. Liknande förhållningssätt har Peru där man även antagit en 10-årig bannlysning av livsmedel som innehåller GMO.

Läs mer på Realfarmacy





Läs "hela" historien om Monsanto på GMO Awareness 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar